Автор Тема: Потреби за молитва  (Прочитано 4891 пати)

Отсутен Anonimous

• Member
  • Full Member
  • *
  • Пораки: 139
  • Репутација: +3/-0
    • Погледај го Профилот
Потреби за молитва
« на: Јануари 30, 2009, 02:30:24 pm »
 :praying: Овде можете да ги кажете сите ваши потреби за кои би сакале да се молиме како за вас самите, така и за вашите најблиски(роднини и пријатели)! Да се рашират потребите до сите цркви во Македонија а и пошироко и да се молиме на молитвените групи во нашите месни цркви и во нашите домови! Може ова да биде место каде што ќе стекнеме нови искуства со Бог! Мислам дека е добра идеата...би сакал да профункционира! Ке направиме листа на услишени молитви и после секоја услишена молива ќе додадеме ново искуство на листата. Мислам дека може да имаме многу благослови со оваков начин на посредничка молитва!  :5thumbsup: :praying:

Отсутен Anonimous

• Member
  • Full Member
  • *
    • Погледај го Профилот
Одг: Потреби за молитва
« Одговори #1 на: Февруари 01, 2009, 04:05:27 pm »
Вие немате потреби за молитва?! Хммм....чудно...  :confused2: :17no:

Отсутен Orion

• Member
  • Jr. Member
  • *
  • Пораки: 77
  • Репутација: +1/-0
    • Погледај го Профилот
« Одговори #2 на: Февруари 02, 2009, 10:19:58 am »
Anonimous не дека нема никој за молитва. Можеби се срамат или пак уште сме малку членови, еве јас ке го скршам мразот. Викендов бевме во Струмица и тамо запознав бивш наркоман кој Бог го извлекол од тој порок. Во разговор се спомнаа некои имиња кои стварно биле профисионалци во својата професија, но имало некои работи во професијата кои се косело со принципите Божји, и тие решаваат да се откажат од нивните професии. Ме зарадува што Бог има и такви луѓе во неговото стадо . Да не должам и јас много: Еве еден период од мојата професија има една гранка кое некако не ми е чиста со принципите Божји, а жално е што и не сум сигурен дали е во ред или само правам компромис, а таа гранка мислам дека најголемиот профит ми го носе. Молете се за мене заедно со мене. Бог да ми даде јасно слика, мудрост  а и сила ако стварно ги кршам принципите Божји  да се откажам .

Отсутен Anonimous

• Member
  • Full Member
  • *
    • Погледај го Профилот
« Одговори #3 на: Февруари 02, 2009, 10:52:51 am »
Anonimous не дека нема никој за молитва. Можеби се срамат или пак уште сме малку членови, еве јас ке го скршам мразот. Викендов бевме во Струмица и тамо запознав бивш наркоман кој Бог го извлекол од тој порок. Во разговор се спомнаа некои имиња кои стварно биле профисионалци во својата професија, но имало некои работи во професијата кои се косело со принципите Божји, и тие решаваат да се откажат од нивните професии. Ме зарадува што Бог има и такви луѓе во неговото стадо . Да не должам и јас много: Еве еден период од мојата професија има една гранка кое некако не ми е чиста со принципите Божји, а жално е што и не сум сигурен дали е во ред или само правам компромис, а таа гранка мислам дека најголемиот профит ми го носе. Молете се за мене заедно со мене. Бог да ми даде јасно слика, мудрост  а и сила ако стварно ги кршам принципите Божји  да се откажам .

Орион...браво за тоа што го скрши мразот! На првата молитвена група ќе се молиме за тебе и за твојот проблем за твојата професија! Јас веувам дека Бог ќе ти покаже што да направиш и која е неговата воља. А јас лично мислам дека е најважно да работиш по Божјата воља. Ако те гризе совеста затоа што делот од твојата професија кој ти носи најголем профит не е по Божјата воља, тогаш тоа значи дека Бог те предупредува преку совеста! Ако работиш според Божјата воља и имаш помал профит, јас мислам дека тоа Бог ке го благослови и може дури да имаш и поголем профит!

Отсутен Orion

• Member
  • Jr. Member
  • *
  • Пораки: 77
    • Погледај го Профилот
« Одговори #4 на: Февруари 10, 2009, 10:40:01 am »
Молитва или молба незнам како  стварно да го дефинирам. Би сакал постовите на овој форум кога една тема за некој член има сива зона и таа тема е убаво разјасната и поткрепена со Библијата и со Дух на Пророштво. Да не си го задржуваат и понатаму својот став, туку да бараат сила и мудрост од  Бога да не бидат и понатаму бунтовници против Него!

Отсутен alex

• Member
  • Full Member
  • *
  • Пораки: 226
    • Погледај го Профилот
« Одговори #5 на: Март 18, 2009, 10:44:17 am »
Има голема потреба од вашите молитви за наши браќа и сестри кои поминуваат низ слични тешкотии и кои во последно време се во постојан удар на Сатаната, но ајде заедно да ги здружиме нашите молитви и како нивни браќа и сестри да се заложиме за нив, за нивната духовна состојба и потесна врска со Бог како и за надминување на нивните проблеми.Се надевам дека ќе им помогнеме со нашите заеднички молитви. :praying:

Отсутен SPARTANEC

• Member
  • Jr. Member
  • *
  • Пораки: 66
  • Репутација: +0/-0
    • Погледај го Профилот
« Одговори #6 на: Март 18, 2009, 12:13:56 pm »
да се молиме за оние браќа и сестри кои во моментов се на голем удар на сатаната да го победат со божја сила и Бог сите да не упати да дознаеме која е неговата волја за нас во секој дел од нашиот живот

Отсутен makedonec

• Newbie
  • *
  • Пораки: 28
  • Репутација: +0/-0
    • Погледај го Профилот
« Одговори #7 на: Март 19, 2009, 10:03:23 pm »
молитвата е комуникација со Бога, кога се молиме, тоа на сатаната многу му смета, исто како нож во срце да го погодило

Отсутен Vrata

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Пораки: 610
  • Репутација: +1/-1
    • Погледај го Профилот
« Одговори #8 на: Март 30, 2009, 02:55:16 pm »
Јас ќе ве замолам ако можете да се молите за мене, бидејќи некогаш го чувствував Христовото присуство и беше блиску до мене, но сега поради многубројни причини јас се повеќе се оддалечувам од Него иако не го сакам тоа.
Ве молам да се молите Христос директно да интервенира во мојот живот. БЛАГОДАРАМ!
ЧУДНИ СЕ ПАТИШТАТА БОЖЈИ!

Отсутен alex

• Member
  • Full Member
  • *
  • Пораки: 226
    • Погледај го Профилот
« Одговори #9 на: Март 31, 2009, 07:57:09 am »
skoro na cela Laodikeja i se slucuva toa, ne samo na tebe, dobro e sto sakas pak da mu se priblizis na Bog, koj te ceka i saka celo vreme ,
ke se molime za tebe i za tvojot duhoven rast , Bog neka ti pomogne da mu se predades iskreno
 :praying:

Отсутен visioner

• Administrator
  • Sr. Member
  • Пораки: 412
  • Репутација: +4/-0
    • Погледај го Профилот
    • SDA Kavadarci
« Одговори #10 на: Јуни 05, 2009, 01:30:49 pm »
Добивме едно барање за молитва на нашиот сајт http://sdakavadarci.com/

Potrebna je molitva za moju majku koja se jako pati u bolesti da nadje mir sa Bogom i da joj se skrate muke.

Отсутен Vrata

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Погледај го Профилот
« Одговори #11 на: Јуни 19, 2009, 05:52:52 pm »
Ве молам да се молите за Фредерик Милер, пастор од Хрватска, кај кого е дијагностициран рак на коските. Тој е познат по своите песни со кои ги допрел срцата на многумина. Би Благодарам!

Отсутен Vrata

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Погледај го Профилот
« Одговори #12 на: Јули 29, 2009, 10:32:47 pm »
Ве молам во вашите молитви да се помолите специјално за хепенингот „ПОДАЈ РАКА!“. Исто така сакам да ве информирам дека имаме одредено и термин за заедничка молитва и тоа во 21.00 часот. 

Доколку ве интересира повеќе за овој проект посетет ја страната hepening.sdakavadarci.com,

Отсутен fudbaler

• Hero Member
  • Пораки: 581
  • Репутација: +2/-0
    • Погледај го Профилот
« Одговори #13 на: Септември 16, 2009, 10:10:57 am »
Na Baba mi zdravjeto e mnogu loso taka da se molite ako sakate sekako da Bog se pogrizi za bolkite i ....