Автор Тема: DALI E ELENA VAJT BOZJI PROROK?  (Прочитано 4630 пати)

Отсутен Love

• Newbie
  • *
  • Пораки: 45
  • Репутација: +0/-0
    • Погледај го Профилот
Одг: DALI E ELENA VAJT BOZJI PROROK?
« Одговори #60 на: Март 05, 2010, 01:30:02 pm »
Не мора трошка никого да убедуваш дали е така или не. Како прво не ни е потребна Елена Вајт, туку Библијата, а тие што се кажуваат дека си ја знаат Библијата, вистина ти велам, многу јасни работи ги вртоперат, и самите не знаат зошто се така, но искрено веруваат дека се во право. Ма колку и да го кажува спротивното Библијата, а не Елена Вајт, тие ќе кажат, дека не е така, и ке извадат некои аргументи од ракав, за да се оправдаат. Свесно или несвесно го прават Бога лажливец, а самите се поставуваат погоре од Него, менувајќи го Законот Божји, иако јасно и гласно Библијата вика на целиот глас дека нема никакво менување на Законот, но ете и тоа не го гледаат. Па како сакаш ти трошка да ги прифатат советите од Елена, кога тие Бога, го ставаат во позадина, а не пак некој човек. Нема потреба повеќе да се докажува дали некој е пророк или не, тоа Бог го знае, а пред Него сите ќе одговараме, како што вели Исус „за секој лош збор.“
1 Петар 4:4 „Затоа тие и се чудат што не се дружите со нив во тој ист неуреден живот и хулат на вас.“

Отсутен robivek

• Member
  • Hero Member
  • *
  • Пораки: 575
  • Репутација: +0/-5
    • Погледај го Профилот
« Одговори #61 на: Март 05, 2010, 06:14:53 pm »
Цитат
Love, procitaj i prouci go postot 30 i 31 i ke vidish deka EGW zboruva neshto drugo otkolku Boga. Konkretno, za nea Nova Godina e onaa koja e blisku do 25 Dekemvri kade ve sovetuva shto da pravite. Potoa vidi Izlez 12:1.2. Sosema drug kalendar za merenje na vremeto.

Bi trebalo EGW da znae shto Bog zboruva, neli!!

Od druga strana Dejan 1888 vo druga tema vi obrazlozi so VASHI materijali shto EGW zboruva, a shto adventistite ucat. I tamu ima razlika megu EGW i deneshnite adventisti (vidi ja temata za trojstvoto).

Mislam deka Open mind ima NAJMAL KREDIBILITET da zboruva na ovaa tema...osven dokolku vo meguvremeno se izgradil vo poznavanjeto (i razbiranjeto) na biblijata.
Eve na primer,moze da ni pojasni (nakratko,se razbira) dali toj seuste prinesuva krvni zrtvi vo "nekoja sinagoga"ili "improviziran hram"a ako ne - KADE E TOA ZAPISANO ODNOSNO UKINAT CEREMONIJALNIOT ZAKON ZA KRVNI ZRTVI,KOJ STO PAK,OD DRUGA STRANA - VO STARIOT ZAVET E DADEN KAKO "VECEN ZAKON" !!!

Отсутен open mind

• Hero Member
  • Пораки: 604
  • Репутација: +2/-0
    • Погледај го Профилот
« Одговори #62 на: Март 08, 2010, 10:54:04 am »
"Како прво не ни е потребна Елена Вајт, туку Библијата, а тие што се кажуваат дека си ја знаат Библијата, вистина ти велам, многу јасни работи ги вртоперат, и самите не знаат зошто се така, но искрено веруваат дека се во право."

Love, napisha edna golema vistina. EGW ne vi e potrebna. Potocno kazano, citaj ja kako i sekoj drug pisatel koj nekogash kazuva vistina nekogan ne. Ne ne gi vozdignuvaj pisatelite na nivo na kult.

Bozjiot zbor e onoj koj ima avtoritet.