Анкета

Kolku ja praktikuvate zdravstvenata reforma vo procenti

0-20%
0 (0%)
21-40%
2 (25%)
41-60%
4 (50%)
61-90%
2 (25%)
91-100%
0 (0%)

Вкупно гласови: 8

Автор Тема: Zdravstvena reforma...  (Прочитано 2066 пати)

Отсутен Anonimous

• Member
  • Full Member
  • *
  • Пораки: 139
  • Репутација: +3/-0
    • Погледај го Профилот
Zdravstvena reforma...
« на: Февруари 02, 2009, 11:48:48 pm »
Kolku gi pocituvate pravilata na zdravstvenata reforma? Bidete iskreni i odgovorete...

Отсутен Vrata

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Пораки: 610
  • Репутација: +1/-1
    • Погледај го Профилот
Одг: Zdravstvena reforma...
« Одговори #1 на: Февруари 03, 2009, 02:59:24 am »
malku e tesko da  se odgovori na ova prasanje od prosta pricina sto ne ja ni poznavame dovolno zdravstvenata reforma i zdravstvenite principi sto treba da gi pocituvame/// :)
ЧУДНИ СЕ ПАТИШТАТА БОЖЈИ!

Отсутен baba

• Member
  • Sr. Member
  • *
  • Пораки: 297
  • Репутација: +0/-4
    • Погледај го Профилот
« Одговори #2 на: Февруари 03, 2009, 01:26:40 pm »
 :5thumbsup:Dali samo jadewe na mesna hrana e zdravstvena reforma?? Ili pak toa se odnesuva na se sto jadime, pieme, spieme, rabotime i taka nanatamu.... :director:

Отсутен troska

• Member
  • Hero Member
  • *
  • Пораки: 820
  • Репутација: +4/-8
    • Погледај го Профилот
« Одговори #3 на: Февруари 03, 2009, 01:34:10 pm »
Зарем ние адвентистите треба да кажеме дека не ја познавамеме здраствената реформа. Тоа е до нас, изгледа воопшто не читаме и не се итересираме за книгите на Е.В. и како ќе знаеме, а да спроведуваме не треба да стане збор.

Отсутен Anonimous

• Member
  • Full Member
  • *
    • Погледај го Профилот
« Одговори #4 на: Февруари 03, 2009, 02:01:08 pm »
Троска, во право си! Не ми е јасно само зошто во црквата не се зборува многу за принципите на здравствената реформа?! Многу ми е жал што како помал не сум знаел многу работи во врска со тоа! Не сум добил доволно информации, а ни моите родители не ме воспитале во тој дух, затоа што ни тие самите не биле добро информирани! Му благодарам на Бог што сега ми ги открива ситѕе вистини во врска со здравјето... Мислам дека треба да се обрати поголемо внимание на тоа! Тоа се работи кои мора да ги знаат сите христијани и сите кои му служат на Бог, како што каже троска...

Отсутен troska

• Member
  • Hero Member
  • *
  • Пораки: 820
  • Репутација: +4/-8
    • Погледај го Профилот
« Одговори #5 на: Февруари 03, 2009, 02:22:12 pm »
Сега значи убаво кажа анонимус. Значи за да ти ги открие тие вистини Бог ти треба да го посакаш тоа , а другото оставиму го на Бога тој ќе го испланира а не ние.

Отсутен Anonimous

• Member
  • Full Member
  • *
    • Погледај го Профилот
« Одговори #6 на: Февруари 03, 2009, 02:32:54 pm »
Така е! Вистина е дека треба многу труд да се одвикнеме од старите лоши навики, но многу е големо задоволството и олеснувањето кое го имаме откога ќе се одвикнеме од некоја лоша навика... Знам од искуство! Цел живот јадев месо, а сега повеќе од една година не го јадам и се осеќам многу убаво... Кога би можел да ги оставам и млечните производи, веднаш би го сторил тоа...првата прилика ќе ја искористам да се хранам максимално здраво! И не само месото...млечните производи се исто така многу штетни. Колку би било добро кога би можеле да ги практикуваме сите принципи...

Отсутен Anonimous

• Member
  • Full Member
  • *
    • Погледај го Профилот
« Одговори #7 на: Февруари 03, 2009, 02:40:01 pm »
Прочитајте го овој текст...се надевам дека ќе ви користи. Многу е поучен. На српски е но мислам дека ќе го разберете... http://www.zakonizdravlja.com/nacela_z_z.html

jug

• Гостин
« Одговори #8 на: Февруари 03, 2009, 06:19:33 pm »
Ma ne e se vo knigite na Elena Vajt. jas mislam deka drugi raboti s evo prasanje!

Отсутен Orion

• Member
  • Jr. Member
  • *
  • Пораки: 77
  • Репутација: +1/-0
    • Погледај го Профилот
« Одговори #9 на: Февруари 04, 2009, 07:21:12 pm »
Kako toa mislis ne e vo knigite na Еlena Vajt. ?
Според мое мислење треба од некаде да се почне, не е само во месото здраствената реформа,  тоа  е точно. Но некои ке рече не е до оваа не е до онаа и во принцип до ништо не е !!!.  А светот на широко зборува за Здраствените принципи а пак ние тука мудруваме.. 

jug

• Гостин
« Одговори #10 на: Февруари 05, 2009, 04:08:01 pm »
Vo red, spisite na EGW zboruvaat za mesoto, no sakam da kazam deka EGW zboruva i za drugi aspekti na zdravstvenata reforma. Tocno deka svetot zboruva na sav glas na taa tema, i nie eve pisvuvame na ovoj forum, no da ne stavame samo tolku golem naglasok na menata hrana. Ima i drugi raboti sto treba da bidat seostaven del od nasiot zivot, osven mesnata, toa sakam da go naglasam.

Отсутен Orion

• Member
  • Jr. Member
  • *
  • Пораки: 77
  • Репутација: +1/-0
    • Погледај го Профилот
« Одговори #11 на: Февруари 06, 2009, 09:17:26 am »
[ Tocno deka svetot zboruva na sav glas na taa tema, i nie eve pisvuvame na ovoj forum, no da ne stavame samo tolku golem naglasok na menata hrana. Ima i drugi raboti sto treba da bidat seostaven del od nasiot zivot, osven mesnata, toa sakam da go naglasam.
[/quote]

Сметам дека ако некоја вистина е сериозна може ли да не се ставе наглосок?. Искрено би те замолил малку прочешлај од Дух на пророштво па види стварно дали не е сериозно.
Друго кажуваш има и други работи кои треба да бидат составен дел од нашиот живот? Така е во право си, но моментално сме на оваа тематика Месо да или не . Добро е да одиме ред по ред .   

jug

• Гостин
« Одговори #12 на: Февруари 06, 2009, 11:25:15 am »
Ako nekoj sega ja cita EGV  ne znaci deka ja otkril Amerika, pa taa pred 150 godini ko napisala toa, no se vo svoe vreme. Nekako mi se cini deka nekoi ucesnici na forumot kako "da voskresnale" koga e vo prasanje mesnata hrana, edno  pa isto. Kaj nekoi toa ke predizvika kontra efekt. Ostavete sekoj sam da si donese licna odluka, a ne sega na FORUMOT da se zakolneme i da kazeme DA ILI NE!! Cudno.............

Отсутен Anonimous

• Member
  • Full Member
  • *
    • Погледај го Профилот
« Одговори #13 на: Февруари 06, 2009, 02:01:31 pm »
Ako nekoj sega ja cita EGV  ne znaci deka ja otkril Amerika, pa taa pred 150 godini ko napisala toa, no se vo svoe vreme. Nekako mi se cini deka nekoi ucesnici na forumot kako "da voskresnale" koga e vo prasanje mesnata hrana, edno  pa isto. Kaj nekoi toa ke predizvika kontra efekt. Ostavete sekoj sam da si donese licna odluka, a ne sega na FORUMOT da se zakolneme i da kazeme DA ILI NE!! Cudno.............
колку само недорасната констација... Бог е ист и пред 150 и пред2000 години и денес и засекогаш. само ние луѓето се менуваме...Бог е засекогаш ист. и мислам дека тие што ги читаат списите на Елена Вајт откриваат многу повеќе од Америка...

Отсутен baba

• Member
  • Sr. Member
  • *
  • Пораки: 297
  • Репутација: +0/-4
    • Погледај го Профилот
« Одговори #14 на: Февруари 06, 2009, 02:55:11 pm »
Jas ne prositav nikade deka nekoj spomnal deka Bog se menuva, od kade vi takva konstatacija. Bog e vecen nepromenliv, se znae. Bog etapno ja otkriva vistinata. No nie kako luige isto ne sme kadri vednas se da prifatime.