Автор Тема: Дали сметате дека адвентистите грешат во доктриналното толкување на Библијата?  (Прочитано 3999 пати)

Отсутен troska

• Member
  • Hero Member
  • *
  • Пораки: 820
  • Репутација: +4/-8
    • Погледај го Профилот
Како првин не ми одговараш на прашањето. Како второ гревот е присутен само на оаваа наша земја и го нема горе на небото и кај другите светови.и трето стихот Езекил 40,48 нема врска со онаа што го размислуваме.

Отсутен open mind

• Hero Member
  • Пораки: 604
  • Репутација: +2/-0
    • Погледај го Профилот
"Како првин не ми одговараш на прашањето. Како второ гревот е присутен само на оаваа наша земја и го нема горе на небото и кај другите светови.и трето стихот Езекил 40,48 нема врска со онаа што го размислуваме."

Neli ti beshe prashanjetodali ke ima kolenje zivotni na neboto?
Grevot e iscisten od neboto so isfrluvanje na sotonata na zemjata, a zemjata se ushte e prljava.
Jas ne rekov Ezekil 40, 48, tuku Ezekil 40 poglavje pa do kraj na knigata, do 48 poglavje.

Отсутен open mind

• Hero Member
    • Погледај го Профилот
Ova li e prashanjeto: Дали Пасхата сеуште важи? Одговорими со да или со не?

Kazi mi koe e?

Отсутен open mind

• Hero Member
    • Погледај го Профилот
Troshka, vo eden od postovite go napishav ova:

"Za Pashata ti rekov, deka treba da proucam za formata. DA treba da se drzi, zatoa shto Bog go rekol toa, a kako, ne mozam da ti kazam zatoa shto se ushte proucuvam na taa tema."

Se ushte stojam na toa, so toa shto treba da proucuvam za da dadam komentar zak koj cvrsto ke stojam. Za mene pocetna pozicija e deka treba ushte pasha da se drzi, zoshto Bog go rekol toa. Kako, jas treba da proucam, da se molam i da baram jasen odgovor od SVetiot Duh. Sega za sega nemam. Imam nekoi razmisluvanja kako rezultat od proucuvanjeto, no ne mi se sigurni, pa zatoa i nema da gi napisham.

Отсутен troska

• Member
  • Hero Member
  • *
    • Погледај го Профилот
Добро ти нели сфати за сите овие денови што пишуваме . дека тоа се однесува овде за на земјата. Или сега само збрка правиш. Ти си колку за толку бистар па не верувам дека ова си го разбрал погрешно.
  Убаво те прашував во постовите дали Пасхата сеуште ваши и дали треба да ја празнуваме за овде на Земјата.
А ти се правиш како наивен како да не си го разбрал тоа. Зошто нема срам во тоа ако речеш дека навистина е тоа така што го зборуваш Троска.

Отсутен open mind

• Hero Member
    • Погледај го Профилот
Troshka, jas nemam sram da priznam neshto shto ne znam. Mojata cel e da spodelam informacija i da dobijam informacija koja jas ke ja proucuvam.

Za pashata, povtorno ke ti kazam deka TREBA da se drzi od osnovna pricina shto BOG Nebesniot tatko go rekol toa, i toa e taka. Taa e edna od BOZJITE PRAZNICI (3 mojseeva 23 glava). Licno, sum prisustvuval na nekolku pashi, no formata tamu mi e daleku od cudna, shto jas pocnav da se prashuvam zoshto e taka. Na primer, nekoj sluzat pileshko za "zrtva", vo sinagogata vo Skopje sluzat riba za "zrtva". Jas ne gi najdov bash tie zivotni vo Biblijata. Zatoa treba da proucuvam. Mozebi ti si po spremen za ovaa tema, i jas gi zemam vo predvid i tvoite zborovi.

Отсутен troska

• Member
  • Hero Member
  • *
    • Погледај го Профилот
Добро сепак да не вршам притисок врз тебе, и фалати за искреноста. Бог со тебе по оваа прашање.

Отсутен troska

• Member
  • Hero Member
  • *
    • Погледај го Профилот
Опен минд дали ја проучи темата за Пасхата?

Отсутен open mind

• Hero Member
    • Погледај го Профилот
Ke ti odgovoram otkako ke zavrshi ovogodishnata Pasha (krajot na mart, pocetok na april).

Pozdrav do togash.

Отсутен troska

• Member
  • Hero Member
  • *
    • Погледај го Профилот

Отсутен open mind

• Hero Member
    • Погледај го Профилот
Zdravo Troshka,

kako shto ti rekov za pasha, Passover, treba da se drzi. Ovaa godina mi se razjasnija nekoi raboti koi me bunea. Bozjiot zbor ostanuva nepromenet. Treba da se drzi i pasha.

Отсутен troska

• Member
  • Hero Member
  • *
    • Погледај го Профилот
Убаво е што веќе цврсто си решил да празнуваш Пасха. Но сакам да те прашам што бесе пресудното кое ти го уцврсти таквото мисленје? И кои се тие работи кои те бунеа а сега ти се многу јасни?

Отсутен troska

• Member
  • Hero Member
  • *
    • Погледај го Профилот
Опен минд . Дали ќе сакаш да ми објасниш што е тоа што цврсто ти стави до знаење дека Пасхата се уште треба да се држи.