Анкета

Дали слушаш светска музика?

Да, секако
8 (61.5%)
Понекогаш
4 (30.8%)
Никогаш
1 (7.7%)

Вкупно гласови: 13

Автор Тема: МУЗИКА  (Прочитано 7226 пати)

Отсутен fudbaler

• Hero Member
  • Пораки: 581
  • Репутација: +2/-0
    • Погледај го Профилот
Одг: МУЗИКА
« Одговори #60 на: Април 15, 2009, 08:46:07 pm »
Па не знам дали би ја слушале музиката на Тоше со заедно со Исус... Обратете малку внимание на зборовите на неговите песни... Кога ќе имате храброст да пуштите барем една песна на тоше во црква, тогаш можеш да ми кажете дека би ја слушале таа музика во присуство на Исус.

А пентакосната црква е прикаска за себе и не би ја коментирал на форумов. Јас мислам дека тие го немаат правиот дух во својата црква!

Само да и одговорам на Рат4е... Јас слушам исклучиво христијанска музика која ме приближува кон Бог и која ме подига! А понекогаш ако се најдам слушајно на место каде што се слуша светска музика, не ми смета и скоро и да не обратувам внимание на таа музика. А никогаш не пропуштам можност да кажам дека таа музика не е добра за слушање...
Е овака јас да ти одговарам на поентата која ја затегна сега а јас дури сега ја видов.
Прво зборуваш за пентакосна црква, второ навидум осудуваш они го немаат правиот дух ( ти се молам ) ако зборуваме за дух далеку ќе стасаме може да почнеме од  1 Коринт 14 глава.
Затоа те молам пази што збориш оти во Матеј пишува по нашите зборови ќе бидеме осудени и по нив оправдани.
Друго гледам дека Адвентистите многу од нив не ја сакаа музиката на Тоше зошто некој од вас не отиде да разговара со него. Фала му на Бог на ретките исклучоци кој го почитуваат Тоше и делото на Хуманоста. Замислете Тоше како неверен христијанин им помагаше на децата без родители а ние вклучувајки ме и мене дали направивме нешто за децата без родители ????
Рака и давам и капа и симнувам на вашата сестра Тања Станкович Димовска што сними песни со светските пеачи вклучувајќи ја и Андријана Јаневска која е во Конгрешанска Црква. А Тоше имаше желба да пее песна за Бог али немаше прилика и затоа пазете вие кој зборувате против неговото дело бидејки немаше похуман човек во нашава држава од него. Ја подржавам Ратче иако не ја познавам.

Отсутен Vrata

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Пораки: 610
  • Репутација: +1/-1
    • Погледај го Профилот
« Одговори #61 на: Септември 02, 2009, 12:19:33 pm »
Дечки, можеби слушаме музика којашто не треба да ја слушаме бидејќи не смезапознаени со рпекрасната христијанска музика која што ја имаме.

А во склоп на ова да кажам дека скоро истражував за музиката и скриените пораки во неа. Па кој е заинтересиран нека побара малку на youtube, да види што се крие позади “убавите’ поп и рок песни.
ЧУДНИ СЕ ПАТИШТАТА БОЖЈИ!

Отсутен visioner

• Administrator
  • Sr. Member
  • Пораки: 412
  • Репутација: +4/-0
    • Погледај го Профилот
    • SDA Kavadarci
« Одговори #62 на: Септември 02, 2009, 03:06:50 pm »

Отсутен chovek

• Newbie
  • *
  • Пораки: 41
  • Репутација: +0/-0
    • Погледај го Профилот
« Одговори #63 на: Септември 04, 2009, 06:22:32 pm »
светската музика не би требало многу да се слуша со исклучок на некои жанрови.
Таму би ги вброил: класичната музка (што е апсолутно дозволена дури и во христијанските цркви поради тоа што добро знаеме композиторите биле луѓе учени и луѓе кои редовно читале библија. моцарт на пример)
покрај класичната би ставил некои инструментални егзотични песни за танцови како танго и слично...
сеа не ми текнува други али коа ке ми текне ке пишам.
ИНАЧЕ ШТО ИМА ПРОБЛЕМ У ТОА АКО ХРИСТИЈАНСКАТА МУЗИКА Е ПО ВЕСЕЛА?
 ЗАРЕМ ИСУС НЕ БИЛ ВЕСЕЛ? ИСУС ШИРЕЛ ПОЗИТИВНА ЕНЕРГИЈА У СЕКОЈ СЛУЧАЈ!!!!!
АКО МИСЛИШ НА ИСУС ДОДЕКА ЈА ПЕЕШ ПЕСНАТА. ТАА ПЕСНА Е СОВРШЕНА!
(со исклучок на некои христијански метал бендови)

Отсутен prodziren

• Newbie
  • *
  • Пораки: 25
    • Погледај го Профилот
« Одговори #64 на: Септември 04, 2009, 09:44:59 pm »
Dobro aj sea kazi mi koj adventista slusa vakva muzika???
I te molam sleden pat pravi razlika pomegu metal i heavy metal.

Отсутен prodziren

• Newbie
  • *
  • Пораки: 25
    • Погледај го Профилот
« Одговори #65 на: Септември 04, 2009, 09:49:42 pm »
Smetas deka rokot e losa muzika?
A zosto ne go napagas turbofolkot, pop, tehno...
ja vo turbofolkot ne gleam niso osven falsiranje i golotija za da gi privlecat slusatelite ako toa e muzika neznam. A za tehnoto da ne praime muabet.

Отсутен Maran Ata

• Member
  • Full Member
  • *
  • Пораки: 229
    • Погледај го Профилот
« Одговори #66 на: Септември 04, 2009, 09:51:04 pm »
Не значи дека секогаш кога се зборува во песните за Христос дека Бог ги одобрува!Зошто и мелодијата има гоолема улога(да не заборавиме дека Сатаната на небото бил предводник на хорот на ангелите и знае точно кој ритам како и каде да го "вметне"за да го постигне саканиот ефект(поблизу да со сетилата бидеме до светот-еуфорија)

Отсутен fudbaler

• Hero Member
  • Пораки: 581
    • Погледај го Профилот
« Одговори #67 на: Септември 04, 2009, 11:30:39 pm »
Junaci ne zborime za takvi pesni zosto treba i da pazime so gledame znaci ne treba da slusame rok hevi metal metal trans hip hop pank ne znam sto uste ne

Отсутен Vrata

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Пораки: 610
  • Репутација: +1/-1
    • Погледај го Профилот
« Одговори #68 на: Септември 05, 2009, 01:10:34 pm »
Smetas deka rokot e losa muzika?
A zosto ne go napagas turbofolkot, pop, tehno...
ja vo turbofolkot ne gleam niso osven falsiranje i golotija za da gi privlecat slusatelite ako toa e muzika neznam. A za tehnoto da ne praime muabet.

Вака, музиката како музика не мора да биде лоша, значи има разлика од рок до рок, од мелодија до мелодија дури денеска има и многу меѓужанрови оти се е испомешано.

Може да има добра песна турбофолк, може да има добра рок се може. Но тоа се исклучоци а не правила, па зошто да се слушнеме 100 песни со недолична содржина за да пронајдеме една добра. Треба сами да се заштитиме од злото.

Инаку јас си слушав рок, и може да кажам дека уште слушам по малку, ама кога открив некои нешта се запрепастив и се молам Бог да ме очисти. Открив некои скриени пораки во песните кои изгледаат навидум наивни, ако сакате да истрашувате прочитајте тука http://sdakavadarci.com/resursi/video/496-skrieni-poraki-vo-popularnite-pesni.html
ЧУДНИ СЕ ПАТИШТАТА БОЖЈИ!