Автор Тема: Ваши искуства стекнати со проповедање на евангелието  (Прочитано 877 пати)

Отсутен troska

• Member
  • Hero Member
  • *
  • Пораки: 820
  • Репутација: +4/-8
    • Погледај го Профилот
Јас мислам доволно се покажавме теоретски, но да видиме како тоа го работиме на дело- во пракса, во секојдневните активности во нашиот христијански живот. И дали ние навистина сме христијани кои го извршуваат Христовиот налог? :9crazy:

Отсутен Rat4e

• Member
  • Jr. Member
  • *
  • Пораки: 79
  • Репутација: +1/-0
    • Погледај го Профилот
Одг: Ваши искуства стекнати со проповедање на евангелието
« Одговори #1 на: Февруари 06, 2009, 12:52:47 pm »
Spored mene mnogu daleku sme od VISTINSKI HRISTIJANI  vo pravata smisla na zborot. Malkumina se onie sto se Vistinski. Ama sepak se stremime kon toa i ako pobarame pomos i sila od Bog ce ni pomogne vo naseto ostvaruvanje da staneme slicni na Nego. :9crazy: :8waving:

Отсутен Vrata

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Пораки: 610
  • Репутација: +1/-1
    • Погледај го Профилот
Одг: Ваши искуства стекнати со проповедање на евангелието
« Одговори #2 на: Февруари 15, 2009, 12:59:33 am »
Denes na eden moj drugar mu bese rodenden, i odluciv da mu dadam Biblija za podarok. Smetam deka i toa e eden nacin na propovedanje na vistinata. Pritoa mu napisav posveta vo koja napisav deka mu go podaruvam najskapoceniot podarok sto eden covek moze da mu go podari na drug i se nadevam deka toa ke mu pomogne da go dobie sovrseniot mir i radost koi moze da gi podari samo Bog.
najdobar nacin da se im se pomogne na nasite blizni e da pomineme vreme so niv zboruvajki im za Bozjata dobrina i milost. Jas imam pominato dosta vreme razgovarajki so moite prijateli na ovie temi i iako mozebi na prv pogled nema nikakvo vlijanie, treba da sme ubedeni deka eden den poseanoto njaverojatno ke vrodi so pold. Neka Bog ni pomogne da rasteme i nie a i nasite prijateli so nass, site zaedno vo vistinata Gospodova.
ЧУДНИ СЕ ПАТИШТАТА БОЖЈИ!

Отсутен fudbaler

• Hero Member
  • Пораки: 581
  • Репутација: +2/-0
    • Погледај го Профилот
Denes na eden moj drugar mu bese rodenden, i odluciv da mu dadam Biblija za podarok. Smetam deka i toa e eden nacin na propovedanje na vistinata. Pritoa mu napisav posveta vo koja napisav deka mu go podaruvam najskapoceniot podarok sto eden covek moze da mu go podari na drug i se nadevam deka toa ke mu pomogne da go dobie sovrseniot mir i radost koi moze da gi podari samo Bog.
najdobar nacin da se im se pomogne na nasite blizni e da pomineme vreme so niv zboruvajki im za Bozjata dobrina i milost. Jas imam pominato dosta vreme razgovarajki so moite prijateli na ovie temi i iako mozebi na prv pogled nema nikakvo vlijanie, treba da sme ubedeni deka eden den poseanoto njaverojatno ke vrodi so pold. Neka Bog ni pomogne da rasteme i nie a i nasite prijateli so nass, site zaedno vo vistinata Gospodova.
Sega ti preostanuva da mu svedocis sto Bog napravil za tebe preku Biblijata. Zosto toj moze da ja gleda Biblijata kako najobicna kniga i taka da ja cita.