Автор Тема: Како го започнувате денот?-статија  (Прочитано 2197 пати)

Отсутен visioner

• Administrator
  • Sr. Member
  • Пораки: 412
  • Репутација: +4/-0
    • Погледај го Профилот
    • SDA Kavadarci
Како го започнувате денот?-статија
« на: Јануари 28, 2009, 12:15:08 am »
Како го започнува современиот христијанин денот? Дали вие сте во онаа група која денот го започнува со утринско кафе и весник во рака, или пак можеби трчате да не закаснете за на работа или школо. Дали ваша прва работа е благодарност изразена во молитва за тоа што сте се пробудиле здрави и живи, свесни за фактот дека многу луѓе никогаш и не се пробудуваат...
Повеќе

Отсутен troska

• Member
  • Hero Member
  • *
  • Пораки: 820
  • Репутација: +4/-8
    • Погледај го Профилот
Одг: Како го започнувате денот?-статија
« Одговори #1 на: Јануари 28, 2009, 08:46:58 am »
Kako што заспивам така и станувам со молитва. Но тоа го правам и неколку пати во текот на денот. Во молитвата кога ќе станам му благодарам на Бога за тоа што ме сочувал во текот на ноќта, и барам сила и водство во текот на денот кој е пред мене. Бидете во врска со Бога! Им препорачувам на сите челнови на форумот да ја практикуваат молитвата во својот живот, и да бидеме свесни дека треба целосно да се понизиме на Бога, а со тоа да покажеме дека ние сме потполно зависни од Него. АМИН!

Отсутен visioner

• Administrator
  • Sr. Member
    • Погледај го Профилот
    • SDA Kavadarci
« Одговори #2 на: Јануари 28, 2009, 03:26:47 pm »
Во зависност од тоа дали се христијани или "христијани" овие две групи имат многу различни дневни активности и различни цели краткорочни и долгорочни.
Една активност која го разликува христијанинот од "христијанинот" е и следната:
Kako што заспивам така и станувам со молитва. Но тоа го правам и неколку пати во текот на денот. Во молитвата кога ќе станам му благодарам на Бога за тоа што ме сочувал во текот на ноќта, и барам сила и водство во текот на денот кој е пред мене.

Отсутен Orion

• Member
  • Jr. Member
  • *
  • Пораки: 77
  • Репутација: +1/-0
    • Погледај го Профилот
« Одговори #3 на: Јануари 28, 2009, 11:45:25 pm »
Ух колку луѓе само се држат до тоа да ја одржат заедницата со Исуса Христа наутро и навечер  а се разбира и по цел ден . Ако бидам искрен имав еден период кога се борев со Божја помош да таа заедница ја одржам, и ќе кажам тоа беше прекрасно искуство. Се борам да ја вратам пак таа добра навика. Мој апел за секој човек што се нарекува христијанин е стварно да размисли како го започнува денот..

Отсутен Anonimous

• Member
  • Full Member
  • *
  • Пораки: 139
  • Репутација: +3/-0
    • Погледај го Профилот
« Одговори #4 на: Јануари 29, 2009, 06:15:46 pm »
Mislam deka e toa eden od najgolemite problemi kaj nas.. Se bi bilo poinaku koga bi go pocnuvale i zavrsuvale denot so Bog. Samo nekolku tekstovi od biblijata i edna molitva...tolku malku vreme e potrebno da potrosime nautro i cel den bi ni bil ispolnet so razmisluvanja za Bog. A koga propustame da potrosime samo nekolku minuti nautro i vo tekot na denot, cel den ni odi vo propast. Go pominuvame bez Bog. Togas sme avtomatski na terenot na Satanata i toj pravi od nas sto saka... Sekoj od nas imal takvi iskustva i koga go pocnuval denot so Bog i koga ne go pocnal so Nego i site znaeme koga e podobro! Tolku malku trud, a tolku vreme odi vo propast... :crying:   :9crazy:

Отсутен baba

• Member
  • Sr. Member
  • *
  • Пораки: 297
  • Репутација: +0/-4
    • Погледај го Профилот
« Одговори #5 на: Февруари 02, 2009, 11:34:14 pm »
Jas sum protiv formata, ako se molime samo da ja odrzime formata a sme go izgubile duhot na molitvata, togas nema nisto od takvata molitva. Ako ne "padneme"na karpata Isus i ako ne izlezeme pred Boga iskreno i ponizno  ke bideme i ponatamu prazni. Sekako denot treba da go pocneme so molitva i da go zavrsime so molitva!

Отсутен fudbaler

• Hero Member
  • Пораки: 581
  • Репутација: +2/-0
    • Погледај го Профилот
« Одговори #6 на: Март 31, 2009, 10:16:50 pm »
Јас неделата на служба слушнав како се моли еден наш брат од Америка.
Еве вака.
Станува наутро му благодари на Бог и почнува да кажува што ќе направи. Ќе се молам за секој болен изнемоштен и за секој демонизиран, ќе го зборувам евангелието Ѓаволу ти си поразен на крстот а јас преку крвта Хртистова ќе победувам.

Отсутен baba

• Member
  • Sr. Member
  • *
  • Пораки: 297
  • Репутација: +0/-4
    • Погледај го Профилот
« Одговори #7 на: Април 09, 2009, 12:51:00 am »
Fudbaler, kako se ti molis, ostavi go toj stranec kako se molel!
Еве вака.
Станува наутро му благодари на Бог и почнува да кажува што ќе направи. Ќе се молам за секој болен изнемоштен и за секој демонизиран, ќе го зборувам евангелието Ѓаволу ти си поразен на крстот а јас преку крвта Хртистова ќе победувам.

Отсутен fudbaler

• Hero Member
  • Пораки: 581
  • Репутација: +2/-0
    • Погледај го Профилот
« Одговори #8 на: Април 09, 2009, 02:30:52 am »
Fudbaler, kako se ti molis, ostavi go toj stranec kako se molel!
Еве вака.
Fala iskreno druze sto me potseti. Ne se seguvam ali izumiv da kazam jas kako se molam.
Pa vo princip najprvo mu blagodaram na Bog sto zum ziv, sto sum spasen, sto me izbavil od ovoj lukav svet sto znam koj platil za mene, i poste toa baram da toj me vodi i da mi go dade negoviot plan za mojot zivot.
VO princip toa e kaj mene no nekogas e i nekoja molitvena potreba dali za mene ili za nekoj moj brat i taka.
Sepak fala sto me koregirase baba.

Отсутен visioner

• Administrator
  • Sr. Member
    • Погледај го Профилот
    • SDA Kavadarci
« Одговори #9 на: Април 10, 2009, 09:41:02 pm »
Дел од мислењата се префрлени во друга тема бидејќи не беа поврзани со оваа тема.
http://forum.sdakavadarci.com/index.php/topic,136.0.html